sunnuntai 30. elokuuta 2009

Plussalle vai miinukselle?

Autoilin tänään viemään tavaraa kirpparille. Olin ajatellut hoitaa tavarankuljetuksen pyöräkärryllä, mutta koska mukaan lähtikin myös vanha (ihana) matkalaukku ja kotiviinipöntöt, auto olikin tarpeen. Oli kieltämättä mukavaa, kun pystyi viemään tavarat autoon jo edellispäivänä. Pienen lapsen kanssa ei koskaan tiedä, milloin aukenee tilaisuus hoitaa asioita - vai aukeneeko ollenkaan - joten asioiden jättäminen viime tinkaan on vähän riskaabelia.

Oliko tämä nyt sitten hyvää ja perusteltua autonkäyttöä? Jos tavarat käyvät kaupaksi, niiden ostajat eivät ehkä sitten osta vastaavia uusia tavaroita, ja energiaa ja luonnonvaroja säästyy - mutta säästyykö tarpeeksi, jotta autoiluni aiheuttamat haitat tulee kompensoitua? Lasten vaatteet ja kengät olisivat päätyneet kiertoon ilman kirppariakin huuto.netin kautta, mutta aikuisten tavarat olisivat ehkä jääneet kaappiin käytännössä tyhjänpanteiksi.

Jos kauppa käy hyvin, nettoamme kirppisviikosta ihan hyvin - mutta nekin rahat hupenevat kyllä täysimääräisesti auton vakuutuksiin ja veroihin, eikä riitäkään. Että jääköhän tästä nyt sitten mitään käteen? Tilaa tulee vähän lisää. (Mutta ne talvirenkaat...)

1 kommentti:

  1. Moi,

    En tiedä jääkö tosta käteen rahallisesti mitään, koska en tiedä paljon bensat maksoi ja oliko ajommatkat pitkiä, mutta jos ajattelee kierrätyksen kantilta niin mielestäni on ihan ok kuskata tavaraa autolla jos myydyt tavarat tulee kuitenkin kierrätettyä muiden ihmisten käyttöön. Eli plussalle jäätiin kierrätystä ajatellen ainakin minun mielestäni!

    Ympäristöuutiset kootusti:
    http://www.kookas.fi/news/150

    VastaaPoista